Bina Empayar Shaklee Anda Hari ini!

Bina Empayar Shaklee Anda Hari ini!
Sertai kami di Jutawan Shaklee, melahirkan Bisnes Leader yang berdaya saing, EFEKTIF dan sentiasa POSITIF.

Thursday, January 13, 2011

Testimonial: Puan Suryati - Dulu 1 oz pun Susah Nak Dapat

Salam semua, ini email dari pelanggan setia Alfalfa.. Semalam kan sesi follow-up Iffa bersama ibu-ibu yang telah mengambil supplement Shaklee. Puan Suryati, telah mencuba Trial Pack Shaklee Set B dan kerana suka dengan hasil yang diperolehi, beliau telah repeat order dengan menambah Alfalfa..


Mari baca reply email beliau~`(Tiada yang diedit ya kerana Iffa post entry ini direct from GMAIL faheem.wardrobe).


---------- Forwarded message ----------
From:Suryati
Date: 2011/1/13
Subject: Re: Alfalfa
To: Faheem Wardrobe <faheem.wardrobe@gmail.com>


wslm..


khabar baik.. alhamdulillah.. susu sy ada la peningkatan.. kalo dulu nak dapat 1 auns pon susah.. skang ni 2-3 auns.. cukup bersyukur walaupun tak byk mane.. baby pon jarang mengamuk kalo tgh breastfeed. :).tp sy still bg FM.. sbb dari pantang dia dah dapat FM kan.. 
btw, thanks. nanti kalo dah abis stok saye order lg :DOn Wed, Jan 12, 2011 at 4:34 PM, Faheem Wardrobe <faheem.wardrobe@gmail.com> wrote:

Salam Suryati,

Apa khabar? lama tak dengar cerita? Baby sehat? Production susu macam mana? hope to hear great news from you. Iffa dah buat blog khas untuk Shaklee & breastfeeding..bile2 free bolahla visit


Rgds,
Iffa @fw-shaklee2u
Iffa harap Puan Suryati akan teruskan usaha murni beliau untuk menigkatkan produktiviti susu beliau sehingga tidak lagi memerlukan FM di topup kepada baby. Ingin Iffa ingatkan sekali lagi, faktor utama yang menyumbang kepada kejayaan penyusuan ialah:
  1. Kekerapan stimulasi yang dilakukan kepada breast sama ada direct feeding atau breastpumping (Konsep Supply on Demand)  
  2. Pengambilan diet harian yg seimbang (Memahami konsep penghasilan susu ibu dan nutrient yg menyumbang kepada penghasilan susu ibu)
  3. Doa 3x!, Tawakkal setalah berusaha.. dan seharusnya istiqamah dalam apa jua tindakan kita
Baiklah, setakat ini dulu.. Ibu-ibu di luar sana, sekiranya anda mempunyai masalah kemuruduman susu, jangan sedih atau berputus asa. Pasti masih ada lagi usaha yang mampu untuk kita lakukan untuk meningkatkan kembali produktiviti susu kita disamping tidak putus-putus berdoa agar Allah mencurahkan lebih banyak rezeki susu untuk anak kita tersayang... InsyaAllah. Usaha Itu Tangga Kejayaan.

Wallahualam...

Sharing is Caring!
Iffa @fw-shaklee2u

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Disclaimer at SOSC

DISCLAIMER #1

SEMUA TAWARAN DAN PAKEJ PEK MINI HANYA BOLEH DI DAPATI SECARA ESKLUSIF DARI SAYA DAN JARINGAN KUMPULAN SAYA DI SHAKLEE ONE STOP CENTRE(SOSC). IA TIDAK DI TAWARKAN/ DI SEDIAKAN DI MANA -MANA CAWANGAN SHAKLEE. HARAP MAKLUM


DISCLAIMER #2

SEGALA PEMBERIAN HADIAH ADALAH ESKLUSIF DARI SHAKLEE ONE STOP CENTRE DAN BERBENTUK PERIBADI. IA SAMA SEKALI TIDAK MEMPUNYAI KAITAN DENGAN SHAKLEE(M) SDN BHD ATAU MANA-MANA SYARIKAT


DISCLAIMER #3

SEBARANG PENULISAN DI DALAM BLOG INI TIDAK BERTUJUAN UNTUK DIAGNOSIS, MERAWAT, MENYEMBUH ATAU MENCEGAH SEBARANG PENYAKIT.


Warning - Do Not Copy

AMARAN KERAS:

PENULISAN DI DALAM SayaMahuSihat.Com, ADALAH PERKONGSIAN PERIBADI SAYA. DILARANG SAMA SEKALI UNTUK DICETAK SEKIRANYA IA BUKAN BERTUJUAN UNTUK PERKONGSIAN ILMU.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More